De Tolv Dygderna

För att få ett så bra liv som möjligt för oss alla här på jorden, tror jag att vi behöver jobba med oss själva. Hela livet igenom. Tomas Tranströmer uttryckte det i en av sina dikter; Romanska bågar: ..."Skäms inte för att du är människa, var stolt! Inne i dig öppnar sig valv bakom valv oändligt. Du blir aldrig färdig, och det är som det skall...."

Vi behöver förstå, att naturen inte tillhör oss, utan att vi tillhör naturen. Den klarar sig utan oss, men inte vi utan den.

Vi behöver förstå, att fred och frihet börjar inom oss själva.

Vi behöver förstå, att vi "bara" har ett liv nu och att det är värdefullt.

 VÅRA TANKAR STYR VÅRA LIV OCH VI VÄLJER VÅRA TANKAR.

TANKENS KRAFT ÄR STOR OCH DEN ÄR ALLTID I GRUND OCH BOTTEN FRI!

Du får tänka vad du vill och disciplinerar du tanken till det högsta, så finns det där för dig!

Ett redskap jag försöker använda mig av, är De Tolv månadsdygderna, som har ett nära samband med de tolv djurkretstecknen, som hör till varje månad (börjar kring den 20-21 månaden innan).

Månadsdygderna har sitt ursprung i den teosofiska rörelsen, i vilken "antroposofins fader" Rudolf Steiner tog upp dem och förde dem ett steg vidare; från att vara en dygd till att  utvecklas till att även transformera något nytt.

Jag kommer att börja med oktober; vågens månad och beta av månad för månad och dygd för dygd. Till varje månad kommer jag, om Högre Makter vill och så gott jag kan 🙂, att lägga till egna reflektioner, foton och hantverk. Jag hoppas innerligt kunna förmedla den biofili - Kärlek till Naturen - jag känner...Det ska bli riktigt, riktigt roligt! 🤗

 Dygd enl.ordboken: ett eftersträvansvärt karaktärsdrag, förtjänst, god egenskap, redbarhet, ett positivt personlighetsdrag.

"One moment in time" - Whitney Huston.

"Min plats på jorden" - Malena Ernman.

Dela den här sidan