De här bilderna, fick i alla fall mig att längta efter att vara ett litet bi...😉❤

BUSY BEE

Storlek: Diameter från spets till spets ca 150 cm. Varje sida på hexagonen, är ca 75 cm. Biets längd ca 10 cm och också den virkad.

Material: Minst 75% ganska tunt ullgarn.

Täcket består av 721(om jag har räknat rätt) sexbladiga blommor, alla med samma form. Hela täcket har en sex-kantig form - precis som en cell i bisamhällets vaxkaka. De två yttersta varven går i gröna nyanser - de andra i alla tänkbara färger. 

 Det här täcket, är en hyllning till våra viktiga små bin, som är en stor del av vår framtids dagar. Ett liv utan bin, är svårt att tänka sig, även om vi kanske sällan tänker på deras stora bitydelse🙂 i naturen. Här har jag valt att gestalta ett ensamt bi, kanske det allra sista, bland alla blommor. Tyvärr räcker det inte att vara flitig som ett bi då...utan sitt samhälle dör bina ut. På Naturskyddsföreningens hemsida: kan du läsa om varför våra bin decimeras mer och mer och vad vi kan bi-dra med, för att rädda dem. Du kan där också ge ett bi-drag, som går till livräddande åtgärder för våra små flitiga bin. 

Naturligtvis, vill jag ha med en låt i hyllningen och bi-fogar 🙂 texten till en låt med Alma Cogan från 60-talet, skriven av Barry Stuart:

"The Birds And The Bees"

Let me tell you 'bout the birds the bees and the flowers and the trees

And the moon up above and a thing called love
Let me tell you 'bout the stars in the sky, a girl and a guy
And the way they could kiss on a night like this

When I look into your big brown eyes it's so very plain to see
That it's time you learned about the facts of life startin' from A to Z
Let me tell you bout the birds and the bees, the flowers and the trees
The moon up above and a thing called love
When I look into your big brown eyes...

Let me tell you 'bout the birds the bees and the flowers and the trees
The stars in the sky, a girl and a guy
The birds the bees and the flowers and the trees
The stars in the sky, a girl and a guy

(Det ska finnas ensvensk översättning av Keith Almgren, som Sten & Stanley spelat in - blommor och bin-, men jag kan inte hitta texten till den...kanske kommer...)https://www.youtube.com/watch?v=g-xucpSQoFA&list=TLPQMTExMjIwMTmKwsd__dDVHQ&index=2

Framsida

Som en lustig bi-effekt (eller kanske bi-ve(i)rkning), fick Engla ett litet täcke av alla överblivna tåtar, som annars skulle kastas. Minimått 15 cm för att kunna knyta. Det räckte till ett 75x75cm stort litet hundtäcke.

Baksida..som en rya :)

Efter allt fästande var det bara så bifriande :) att knyta ihop tåt-på-tåt till ett stort nystan och virka så långt det räckte...Engla blev i alla fall både glad och nöjd! v..v - och skräpkorgen lättade :)

Bisyssla...

Bisyssla...

Dela den här sidan